fbpx

VERLEDEN

Landgoed Brakkesteyn dateert al uit 1654 en kent daardoor een rijk verleden. Door de eeuwen heen heeft het landgoed verschillende bestemmingen gekend en er is meerdere malen uitgebreid. Brakkesteyn ontstond als ontginningsboerderij, waarna het niet veel later dienst deed als zomerverblijf, en later een woonplek, voor rijke Nijmegenaren. In 1865 werd het landhuis zoals wij dat nu kennen gebouwd. Het koetshuis stamt uit 1916 en werd gebouwd als stal in opdracht van Victor Jurgens, een echte paardenliefhebber. Zowel het landhuis als het koetshuis zijn nog vrijwel in originele staat.
Vanaf 1954 is Landgoed Brakkesteyn in handen geweest van advocaten, stadsbestuurders, geneesheren en rijke renteniers. Zij hebben deze groene oase aan de stadsrand van Nijmegen verder ontwikkeld. Er staan beuken die tot de oorspronkelijke aanplant behoren; ze zijn zo’n 250 tot 300 jaar oud!

HEDEN

Landgoed Brakkesteyn heeft vandaag de dag een functie als bijzondere evenementenlocatie waar allerlei soorten ontmoetingen kunnen plaatsvinden.

toekomst

Op 1 september 2018 heeft The Attention Group samen met Kees Aalbers Landgoed Brakkesteyn overgenomen. Zij zijn er trots op een nieuw hoofdstuk aan de rijke geschiedenis van het landgoed toe te mogen voegen. In de toekomst zullen we het landhuis en koetshuis doorontwikkelen en nieuwe concepten lanceren. We willen Landgoed Brakkesteyn een bestendige toekomst als buitengewone evenementenlocatie geven. Dit doen wij door onze gasten te raken in hun hart en ze te verrassen en te verzorgen.